Фельдман пропонує давати компенсації батькам за дитсадок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фельдман пропонує давати компенсації батькам за дитсадок

Казна та Політика
742
Народний депутат України Олександр Фельдман зареєстрував законопроект "Про подолання черг до дитячих дошкільних освітніх установ", яким, серед іншого, пропонується надавати компенсації батькам, які не можуть влаштувати своїх дітей в дитсадки.
Як повідомили в прес-службі депутата, О.Фельдман пропонує заборонити приватизацію, перепрофілювання і нецільове використання (у тому числі здачу в оренду) державних і комунальних дошкільних навчальних установ без отримання на те згоди з боку територіальної общини за результатами місцевого референдуму.
Також законопроектом пропонується встановити щомісячну грошову компенсацію батькам, чия дитина не забезпечена дошкільною освітою, зокрема, стоїть в черзі в дитячий сад, в розмірі, рівному витратам на утримання однієї дитини в дошкільному навчальному закладі.
В повідомленні йдеться, що, згідно статистиці, на сьогодні дошкільною освітою в Україні охоплено лише 56% дітей. У США і країнах ЄС цей показник складає 98-99%. Якщо в 1995 році в Україні діяли 21 тис. 400 дитячих садків із загальною кількістю місць – 2 млн. 14 тис., то в 2009 році – 14 тис. 400 дитячих садків і 1 млн. 121 тис. місць. Тому, якщо не зайнятися вирішенням цієї проблеми, то ситуація із забезпеченням дитячими садками лише погіршуватиметься, бо показники народжуваності в Україні збільшуються, а кількість місць в дошкільних дитячих установах скорочується.
За словами О.Фельдмана, для вирішення проблеми черг в дитячі садки необхідно також боротися з непрозорим формуванням черговості і пов'язаними з цим зловживаннями, а також активно стимулювати розвиток мережі приватних дошкільних установ, як це прийнято в світі. Депутат вважає, що його законопроект повинен стимулювати державу і місцеву владу до практичного вирішення проблеми доступності дитячих садків.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас