У Севастополі пройшла акція проти намірів міської влади підвищити плату за проїзд у тролейбусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Севастополі пройшла акція проти намірів міської влади підвищити плату за проїзд у тролейбусі

Казна та Політика
289
Кримська група Автономної дії, в Севастополі на площі Повсталих провела акцію проти намірів міської влади підвищити плату на проїзд в комунальному транспорті (тролейбусі).
Як повідомили організатори акції, цією акцією активісти почали безстрокову кампанію з недопущення підвищення ціни на проїзді в комунальному транспорті – тролейбусі, у зв'язку з тим, що керівництво міста оголосило про намір підвищити плату з 75 копійок до 1 гривні, а з пенсіонерів стягувати 50 відсотків від передбачуваної вартості.
Акція проходила під гаслами "Будь зайцем, не годуй чиновників!", "Люди важливіше прибутку!" На зупинках городянам роздавилися листівки і інформаційний бюлетень.
Про плановане підвищення вартості проїзду в тролейбусах Севастополя заявив заступник голови міської держадміністрації Ігор Локтіонов.
За словами чиновника, сьогодні вартість проїзду не покриває витрат підприємства "Севелектроавтотранс" і є економічно необґрунтованою. Пов'язує він це з тим, що за останні роки зросла середня заробітна плата, подорожчали паливно-мастильні матеріали, збільшилася вартість обслуговування міського електротранспорту
Крім того, чиновник стверджує, що, підприємство має бути зацікавлене в тому, щоб отримувати і збільшувати власні доходи.
Організатори ж акції вважають, що місто повністю хоче відмовитися від утримання комунального транспорту і поставити тролейбусний парк Севастополя на межу виживання. Тролейбусний парк, що в результаті розвалюється, і прогнилий рухомий склад, не витримає конкуренції з приватними автоперевізниками.
За твердженням противників підвищення ціни на проїзд в тролейбусі, "влада прагне навмисно збанкротити тролейбусний парк Севастополя".
"Ми категорично не згодні з думкою чиновників і стверджуємо, що перевезення пасажирів - не бізнес, а соціально необхідна функція", - заявили учасники акції.
Активісти закликали всіх севастопольців, незгодних з ціновою політикою міської влади, приєднуватися до їх кампанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас