Європа ставить Китай у незручне становище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа ставить Китай у незручне становище

Казна та Політика
1828
Представники Державного валютного управління Китаю (SAFE) напередодні провели зустріч з керівниками іноземних банків, щоб обговорити європейську кризу і висловити занепокоєння з приводу Греції, Ірландії, Італії, Португалії та Іспанії. Вони заявили, що Китай не планує продаж європейських облігацій.
"Подібним новинам не варто надавати дуже великого значення. Ми не думаємо, що Китай активно продаватиме свої європейські активи не лише через відсутність альтернативи, але і з огляду на те, що в певний момент в майбутньому може з'явитися інтерес до покупки", - відзначають аналітики Credit Agricole.
Не часто відомство, яке займається управлінням валютних резервів Китаю, піддається такій різкій критиці.
У зв'язку з цим, спростування Державного валютного управління у відповідь на повідомлення в ЗМІ, в якому йшлося про його намір переглянути розмір капіталу, що зберігається в євробондах, увійде до історії. Управління стверджує, що інформація, представлена в даному звіті, "безпідставна", і підкреслює, що Європа і далі залишатиметься ключовим ринком для валютних інвестицій Китаю у розмірі $2,4 трлн.
Дана заява була зроблена із запалом, властивим Державному валютному управлінню, і з того як швидко воно відреагувало, можна судити про масштаб проблем, в яких загрузнув Китай в результаті накопичення величезних валютних резервів.
Насправді, немає нічого дивного в тому, що в Державного валютного управління могли з'явитися деякі побоювання з приводу капіталу, який перебуває в європейських боргових паперах. Враховуючи його розмір, даному відомству нічого не залишається, як зберігати євробонди, які вже втратили в ціні.
Скинути весь обсяг євробондів технічно неможливо. Але навіть якщо продати лише частину, це сильно здешевить решту паперів. Це пояснює несподівану заяву валютного відомства: оскільки Китай розвиває політику добросусідства стосовно Європи, Державному валютному управлінню було необхідно зробити таку заяву, яка допомогла б завадидити здешевленню євробондів.
Представник Державного валютного управління запевняє, що Європа здатна впоратися з економічними труднощами. Правда в тому, що в цьому випадку бажане має збігатися з дійсним.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас