Бродський: Ухвалено рішення щодо скорочення робіт що ліцензуються більш, ніж наполовину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський: Ухвалено рішення щодо скорочення робіт що ліцензуються більш, ніж наполовину

Казна та Політика
1346
На засіданні уряду було прийняте рішення щодо скорочення переліку видів робіт, які підлягають ліцензуванню більш ніж наполовину, заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.
"Нам нарешті вдалося зробити прорив. На нараді у прем’єр-міністра Миколи Азарова було прийнято рішення про скорочення переліку видів робіт, які підлягають ліцензуванню, більш як наполовину. Список ліцензій на види діяльності також зменшиться майже на третину", - повідомив Михайло Бродський.
При цьому він підкреслив, що подібна ідея не зустріла особливої підтримки серед українських міністрів, але прем'єр Микола Азаров продемонстрував рішучість братися за важливі для економіки рішення.
"Із присутніх міністрів - "за" був тільки Нестор Шуфрич. Але я побачив, що політичної волі у прем’єра достатньо, щоб ухвалювати важливі для розвитку підприємництва рішення", - повідомив глава Держкомпідприємництва.
За його інформацією, уряд і надалі розглядатиме можливості для спрощення ведення бізнесу в Україні.
"Через кілька тижнів планується така ж нарада щодо дозвільної системи та запровадження принципу "мовчазної згоди", - повідомив Бродський.
Він також конкретизував ініціативи Держкомпідприємництва стосовно дозвільної системи і принципу "мовчазної згоди".
"Якщо держслужбовець порушить дозвільне законодавство один раз - сплатить у вигляді штрафу п’ять окладів, порушить вдруге - на роки позбудеться права перебувати на держслужбі. Прогресивною є роль і проекту закону "Про мовчазну згоду": якщо чиновник вчасно не розглянув якоїсь заявки бізнесу, то після завершення строку розгляду вона автоматично набуває чинності, а чиновнику загрожує покарання, передбачене законом", - повідомив Михайло Бродський.
При цьому він підкреслив, що зараз Україна є європейським лідером за кількістю контролюючих органів.
"Сьогодні в країні діють 85 контролюючих органів, що є найвищим показником в країнах колишнього Союзу і Східної Європи (табл. 5).
"Зараз в Україні підлягають ліцензуванню 78 видів господарської діяльності і 2250 видів робіт. Тільки у будівництві, починаючи з 2008 року, колишній уряд "благословив" ліцензування майже 700 видів робіт. Сьогодні потрібно отримувати ліцензію навіть на клеєння шпалер і фарбування стін!", - заявив Бродський.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас