У Польші паніка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польші паніка

Казна та Політика
3427
Повені в Польщі не припиняються. Останньою їх жертвою став сімдесятирічний чоловік. Смерть наздогнала його у власному будинку, що знаходиться на південному Сході країни в місті Тарнобржег.
За останніми даними - 9 людей загинуло, троє вважаються зниклими безвісти. Більше двадцяти трьох тисяч евакуйовано переважно на півдні країни.
Наразі повінь рухається на північ і, за заявою експертів, рівень води у Віслі вже досяг семи метрів сорока сантиметрів. А в найближчі години річка загрожує піднятися ще на сорок сантиметрів - вперше за останні шістдесят років.
Музей Освенциму, що знаходиться в одній із зон найбільш схильних до ризику затоплення, був закритий для відвідувачів з початку цього тижня. Зараз Вісла вже вийшла з берегів в цьому регіоні і залила прибережні зони.
Збиток від стихійного лиха в країні складає близько 2,5 млрд. євро. Польща має намір вдатися до допомоги європейського механізму солідарності, передає Ліга.
Нагадаємо, раніше мер Варшави Ханна Гронкевич-Вальц зазначила, що ситуація залишається "напруженою, але не драматичною". За її словами, місто готове до евакуації, проте в цьому немає необхідності.
За матеріалами:
Mignews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас