Для безвізового режиму з ЄС в Україні має підвищитись рівень життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для безвізового режиму з ЄС в Україні має підвищитись рівень життя

Казна та Політика
295
Європейський Союз вважає підвищення рівня життя в Україні необхідною умовою для відміни візового режиму, заявив представник ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.
На його думку, в питанні відміни віз для українців дуже важливі економічна і соціальна складова. ”Імміграційний тиск на ЄС з боку України існує, і це зокрема результат відсутності достатніх можливостей для українців в своїй країні”, - упевнений він.
На думку Тейшери, результатом реформ, необхідних для підписання Угоди про асоціацію, має стати викорінення корупції, перешкод для інвестицій, поліпшення системи державної влади і місцевої самоврядності.
”Як результат, збільшаться інвестиції, з'являться нові робочі місця, доходи людей збільшаться, вони будуть менш схильні шукати роботу за кордоном, що знизить імміграційний тиск”, - упевнений він. При цьому він зазначив, що питання про відміну віз буде вирішено не скоро: таким країнам як Албанія, Боснія і Герцеговина, Македонія, Чорногорія і Сербія знадобилося близько 10 років, аби виконати потрібні за ”дорожньою картою” безвізового режиму реформи і домогтись відміни віз.
Крім того, Тейшейра повідомив, що Україна повинна поліпшити охорону кордонів, оскільки наша держава часто використовується як коридор для нелегальних мігрантів, удосконалити паспорти і механізм видачі українських віз громадянам третіх країн.
Нагадаємо, президент України Віктор Янукович висловив думку, що угода про безвізовий режим між Україною і Євросоюзом буде підписана до кінця цього року. Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко відзначив поліпшення ситуації з оформленням віз для громадян України для відвідин ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас