Компанія ВР втратила від розливу найти майже мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія ВР втратила від розливу найти майже мільярд доларів

Енергетика
266
Витрати компанії BP через витікання нафти з-під платформи Deepwater Horizon, що вибухнула, вже склали 930 мільйонів доларів, повідомляється в прес-релізі корпорації.
В цю суму входять витрати на ліквідацію нафтової плями, штрафи і виплати штатам, розташованим на берегах Мексиканської затоки.
Ця сума не є остаточною, оскільки роботи з ліквідації плями далекі від завершення. Крім того, важко передбачити суму позовів, які будуть подані до BP після закінчення боротьби з витоком.
Зараз у ліквідації наслідків витоку задіяно більше 1300 суден. Співробітникам компанії удалося зібрати з поверхні моря близько 274 тисяч барелів рідини, котра містить нафту.
Раніше деякі ЗМІ із посиланням на берегову охорону США повідомили, що витік нафти з аварійної свердловини удалося зупинити. Проте офіційні представники BP вважають, що говорити про зупинку витоку передчасно.
Виток нафти в Мексиканській затоці почався 22 квітня після того, як затонула бурова платформа Deepwater Horizon. На BP була покладена вся відповідальність за один з найбільших в історії витоків.
Компанія робила спроби різними способами припинити викид нафтопродуктів з пошкодженої свердловини, але певних успіхів удалося досягти лише 27 травня, коли в свердловину почали закачувати спецрозчин.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас