ДКЦПФР підтверджує факт зміни власників ЗАТ "Ілліч-Сталь" у квітні 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР підтверджує факт зміни власників ЗАТ "Ілліч-Сталь" у квітні 2009 р.

Фондовий ринок
1071
Акціонерами ЗАТ "Ілліч-Сталь", основного власника ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (обидва - Маріуполь, Донецька обл.), на 30 квітня 2009 року були зареєстровані за однією адресою кіпрські компанії Emorsa Ltd, Liberani Co. Ltd, Rewein Ltd і Formigos Holdings Ltd - по 24,9999%.
Відповідну інформацію розміщено в системі розкриття інформації Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) України.
Згідно з нею, Emorsa була представлена в реєстрі через номінального тримача-хранителя ТОВ "Депозитарне бюро" (Миколаїв), Liberani і Rewein - через ТОВ "Кастодіан" (Херсон), а Formigos - через ТОВ "Алком" (Кривий ріг).
В системі розкриття ДКЦПФР також міститься інформація реєстратора ЗАТ "Ілліч-Сталь" - ТОВ "Українська реєстраційна компанія" (Київ) про те, що на кінець червня 2009 року на рахівницях номінальних тримачів "Алком" і "Депозитарне бюро" числилося по 23,9999%, "Кастодіан" - 47,9999%. Всі три компанії отримали ліцензії охоронця наприкінці 2008-початку 2009 років.
Ця інформація була в системі розкриття Комісії і раніше, зокрема, за станом на квітень 2010 року, коли голова правління - генеральний директор ММК ім. Ілліча Володимир Бойко, який очолює також ЗАТ "Ілліч-Сталь", спростував інформацію одного з журнальних рейтингів про наявність у нього нібито мільярдних активів. Проте на той момент дані про крупних акціонерів ЗАТ були відсутні.
"Я, дійсно, є акціонером ВАТ "ММК ім. Ілліча", але мені належить лише 473,172 тис. шт. акцій комбінату, що складає 0,014%", - цитувала прес-служба комбінату Бойка в квітні цього року. Тоді він передбачив, що укладачі рейтингу виходили з того, що акції меткомбінату повністю належать йому. "Проте це не відповідає дійсності, оскільки акції ВАТ "ММК ім. Ілліча" належать трудовому колективу підприємства", - підкреслив глава правління.
Згідно із річним звітом ММК ім. Ілліча за 2009 рік, найбільшим його акціонером є ЗАТ "Ілліч-Сталь" - 90,41024% акцій, тоді як всім менеджерам разом з В.Бойком безпосередньо належить лише 0,049%.
У відповідності з даними в системі розкриття інформації ДКЦПФР, ЗАТ "Ілліч-Сталь" представлено в реєстрі ММК ім. Ілліча, який веде "Українська реєстраційна компанія", як безпосередньо (40,4102%), так і через охоронця ТОВ "Українська депозитарна компанія" (Київ).
Як повідомлялося, в середу, 26 травня, представник Formigos Борис Подольський і Rewein Ілля Горн заявив про придбання цими та іншими компаніями 100% акцій "Ілліч-Сталь". За їх словами, покупці мають намір отримати контроль над меткомбінатом за підсумками зборів акціонерів.
Бойко спростував інформацію про продаж комбінату, заявив про захоплення реєстратора акцій "Ілліч-Сталь" і ММК ім. Ілліча, рейдерську атаку на підприємство. Гендиректор ММК ім. Ілліча також звинуватив в причетності до спроби захоплення підприємства главу Держпідприємництва Михайла Бродського, який нібито сприяв перереєстрації статуту ЗАТ "Ілліч-Сталь" і внесенні до нього директором Іллі Горна.
В свою чергу чиновник повідомив про наявність доказів продажу гендиректором ММК ім. Ілліча підприємства російським інвесторам і документів за підписом В.Бойка, що дають право державному реєстраторові на оформленні зміни керівництва підприємства.
ММК ім. Ілліча входить до числа трьох найбільших металургійних комбінатів України.
ЗАТ "Ілліч-Сталь" було створено влітку 1997 року із статутним капіталом 239,58 млн грн., його засновником з 100% виступила організація орендарів ММК ім. Ілліча. Обидва підприємства, як і ММК ім. Ілліча, очолює В.Бойко.
ММК ім. Ілліча і "Ілліч-Сталь" мають намір провести збори акціонерів 1 липня 2010 року після зриву їх проведення 31 березня через заборону суду на видачу реєстрів акціонерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас