Китай і Індія підписали низку угод вперше за останні 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай і Індія підписали низку угод вперше за останні 10 років

Казна та Політика
286
У Пекіні відбулася зустріч голови КНР Ху Цзіньтао і Президента Індії Пратібха Патіл. За підсумками переговорів лідери Китаю та Індії підписали низку двосторонніх угод, передає Китайський інформаційний Інтернет-центр.
Вітаючи Президента Індії в Китаї, Ху Цзіньтао позитивно оцінив досягнення в розвитку відносин двох країн за останні 60 років. Голова КНР відзначив, що Китай і Індія повинні прагнути до тіснішої співпраці, як на благо народів двох країн, так і в ім'я миру і процвітання на планеті.
У свою чергу Пратібха Патіл передала від імені уряду і народу Індії теплий привіт і добрі побажання китайському керівництву і народу Китаю. Президент Індії зауважила, що двосторонні відносини між двома країнами мають глобальне і стратегічне значення.
Говорячи про можливості подальшого поглиблення партнерських зв'язків і всебічного розвитку відносин, Ху Цзіньтао підкреслив, що необхідний активний обмін думками та досвідом роботи на рівні урядів, законодавчих органів і політичних партій двох країн. Не менш важливим є і підвищення рівня торгово-економічної взаємодії у фінансовій, сільськогосподарській, науково-технічній, лісогосподарській та інших областях, а також створення сприятливого інвестиційного та партнерського середовища для підприємств двох країн. За його словами, обидві сторони повинні підтримувати принцип відкритості та взаємовигоди, і спільно виступати проти будь-яких форм протекціонізму.
У свою чергу Президент Індії зазначила, що її країна готова разом з Китаєм розвивати торгово-економічне співробітництво, культурні контакти, а також посилювати координацію в рамках БРІК і "Двадцятки" в рамках таких глобальних питань, як міжнародна фінансова криза і кліматичні зміни.
Після завершення переговорів, керівники держав підписали ряд документів про двостороннє співробітництво.
Варто відзначити, що це перший візит глави індійської держави до Китаю за останні 10 років. Відносини між двома країнами залишалися прохолодними з часу короткотривалої прикордонної війни в 1962 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас