Безробіття в Японії в квітні зросло, дефляція досягла 1,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в Японії в квітні зросло, дефляція досягла 1,5%

Казна та Політика
202
Базові споживчі ціни, в розрахунок яких не входять свіжі продукти харчування, знизилися в Японії за підсумками квітня на 1,5% в річному вираженні, тоді як в березні дефляція складала 1,2%, свідчать опубліковані в п'ятницю офіційні дані, повідомляє агентство Bloomberg.
Аналітики в середньому чекали, що базові ціни знизяться в квітні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року лише на 1,4%.
Рівень безробіття в квітні несподівано зріс - до 5,1% з 5% в березні. Аналітики в середньому не чекали змін цього показника.
Число вакансій по відношенню до числа безробітних скоротилося. Знов, як в лютому і березні, впало число робочих місць.
Витрати домогосподарств знизилися минулого місяця на 0,7% в порівнянні з аналогічним квітнем 2009 року, тоді як економісти чекали зростання більш ніж на 2%.
В той же час роздрібні продажі, згідно з іншими офіційними даними, зросли в квітні на 4,9% в порівнянні з рівнем річної давності.
Японська економіка зростає в основному за рахунок експорту, внутрішній же попит залишається пригніченим. В цілому опубліковані в п'ятницю дані говорять про те, що дефляційна тенденція в японській економіці не слабшає, а витрати населення залишаються низькими на тлі погіршення ситуації на ринку праці.
Зниження цін продовжується в Японії 14 місяців поспіль, влітку минулого року дефляція досягала пікових 2,4%. У травні в Токіо ціни на споживчі товари знизилися на 1,6%.
Банк Японії не чекає припинення дефляції до майбутнього фінансового року, який почнеться в квітні 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас