Ще одна інвесткомпанія із Дубаї просить про відстрочення із боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одна інвесткомпанія із Дубаї просить про відстрочення із боргів

Казна та Політика
414
Ще одна велика дубайська інвестиційна компанія - Dubai International Capital (DIC) - підрозділ холдингу Dubai Holding - просить тримісячного відстрочення зі своїх боргів. Відповідну заяву розповсюдила сьогодні пресслужба компанії. У прес-релізі наголошується, що в червні цього року DIC повинна виплатити борг з облігацій у розмірі $1,25 млрд.
"Керівництво Dubai International Capital спільно з координаційним комітетом, до який входять декілька крупних банків, звертається до кредиторів з проханням відкласти термін виплати з боргів компанії на термін 3 місяці, тобто - до 30 вересня" - говориться в документі.
Вперше про можливість перегляду термінів виплати заборгованості холдингу загальною сумою $20 млрд написали британські ЗМІ - це було ще в березні поточного року. На думку експертів, думку яких наводить агентсмтво Reuters, DIC - далеко не остання інвестиційна компанія в Дубаї, що зіткнулася з фінансовою скрутою. Найближчим часом послідують ще декілька звернень до кредиторів про відстрочення виплати.
Резонансна історія з Dubai World була лише початком цілої черги звернень про реструктуризацію боргів, упевнений провідний експерт з інвестицій ASAS Capital Роберт МакКіннон. Фінансовій системі емірату потрібне входження нового капіталу, зазначає аналітик.
Що стосується можливого негативного впливу цієї тенденції на світові ринки, то прогнози експертів, опитаних агентством, можна назвати стримано-оптимистическими. Падіння світових ринків, подібне до того, що викликала заява Dubai World наприкінці минулого року, можна не побоюватися, обіцяє МакКіннон.
Зазначимо, що власником Dubai Holding (материнська компанія DIC) є сам правитель емірату Дубаї шейх Мохаммед ібн Рашид аль-Мактум.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас