ВВП США в I кварталі 2010 р. виріс на 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП США в I кварталі 2010 р. виріс на 3%

Казна та Політика
386
За уточненими даними, ВВП США в I кварталі 2010 р. виріс на 3%. Про це повідомило сьогодні Міністерство торгівлі США, передає РБК.
Аналітики очікували, що ВВП США в I кварталі 2010 р. виросте на 3,5%.
Відзначимо, що число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття в США за чотири тижні (по 22 травня ц.р.) склало 456,5 тис., збільшившись на 2,25 тис. в порівнянні з уточненим показником за попередній чотиритижневий період, зафіксованим на рівні 454,25 тис.
Раніше аналітики відзначали, що американській економіці необхідно рости хоча б зі швидкістю в 3%, щоб забезпечувати приріст зайнятості. Причому якщо економіка продовжить втрачати робочі місця, цю ситуацію з великою натяжкою можна буде називати відновленням навіть при зростанні ВВП.
Як повідомлялося, експерти очікують зростання ВВП США за підсумками поточного року в розмірі 3,1%, що на 0,1 процентний пункт вище попередньої оцінки. Також вони передбачають, що відновлення буде слабким, з огляду на глибину рецесії. На думку аналітиків, запаси як і раніше будуть впливати на показник ВВП протягом наступних декількох кварталів, але розмір цієї участі буде поступово зменшуватися. "До першого кварталу наступного року внесок ділових запасів у зростання ВВП, як очікується, стане незначним", - говориться в дослідженні.
Варто нагадати, американська економіка виросла за підсумками IV кварталу минулого року на 5,6%. Попередні дані свідчили про темпи зростання економіки в 5,7%, а переглянута оцінка, опублікована 26 лютого, продемонструвала приріст вже на 5,9%.
Нагадаємо, за 2009 р. ВВП США в реальному вираженні знизився на 2,4%. У 2008р. зростання американської економіки склало 0,4%.
Найбільша в світі економіка перебувала в затяжній рецесії аж до III кварталу минулого року, проте показала зростання ВВП в останніх двох кварталах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас