Королевська лякає уряд новою кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська лякає уряд новою кризою

Казна та Політика
313
Голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталя Королевська прогнозує нову кризу в Україні до кінця року, якщо уряд не змінить економічну політику.
Про це вона заявила в програмі "Шустер Live" на телеканалі "Україна"
За словами Королевської, ухваленням закону, яким вводиться підвищення акцизів, також законодавчо були закріплені норми, що дозволяють податковій міліції фактично безконтрольно проводити тотальні перевірки малого і середнього бізнесу. На думку Королевської, якщо так триватиме і далі, то до кінця року розвиток бізнесу зупиниться, і Україна зіткнеться з новою колосальною кризою.
Вона нагадала, що наприкінці 2009 року парламент більш ніж 300 голосами ухвалив закон, що поклав початок масштабній дерегуляційній реформі. Суть її в тому, аби прибрати всі перешкоди для всіх бажаючих зайнятися бізнесом, перейти від дозвільної системи до повідомної. Саме тому серед норм, що містяться в законі, центральне місце займають принцип мовчазної згоди і декларативний принцип. "Це найпрогресивніша норма в світі. Проте, в Україні вона не працює, оскільки Кабінет міністрів не прийняв необхідних підзаконних актів", - зазначила Королевська.
За словами голови парламентського комітету, опір, що чиниться процесу дерегуляції і звільнення підприємців від надмірної опіки чиновників, дуже серйозний. Насилу Верховна Рада недавно ухвалила в першому читанні законопроект, що відміняє низку ліцензій на виробничу діяльність. "Україна - страшно зарегульована країна. Ми на остінніх місцях в рейтингах свободи бізнесу і підприємництва. З таким атестаційним аркушем говорити про залучення інвестицій марно", - вважає Королевська.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас