Київ закупить 200 тролейбусів та 300 автобусів ЛАЗ за лізингом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ закупить 200 тролейбусів та 300 автобусів ЛАЗ за лізингом

Казна та Політика
344
Київ купить 200 тролейбусів і 300 автобусів по лізингу у Львівського автозаводу.
Таке рішення прийнято на засіданні Київради в четвер.
У рішенні Київрадизазначається, що 200 тролейбусів "Електро-ЛАЗ" Е301 і 300 автобусів ЛАЗ А292d1 буде куплено в ТОВ "ТФК "ЛАЗ" на умовах фінансового лізингу з правом подальшого викупу.
Комунальне підприємство "Київпастранс" повинне звернутися до АТ "Державний експортно-імпортний банк України" (Укрексімбанк, Київ) і укласти договір фінансового лізингу. Даний договір повинен передбачати умови за якими термін лізингу має становити не менше 120 місяців без авансового лізингового платежу. У бюджеті Києва на поточний рік також мають бути передбачені пропозиції на погашення витрат, пов'язаних з даним договором. При цьому Київрада виступить поручителем із зобов'язань комунального підприємства "Київпастранс", які виникають після укладення договору фінансового лізингу з Укрексімбанком, з укладення трибічного договору поручительства.
Перший заступник глави Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко повідомив, що це рішення Київради приймається на підставі доручення віце-прем'єра Бориса Колесникова. Він повідомив, що уряд прийняв рішення виплачувати кредит або витрати з лізингу у розмірі 6% з державного бюджету, за умови, що транспорт, який отримується в рамках підготовки до Євро-2012, купується у вітчизняного виробника.
"Через тиждень президент у всіх містах по черзі прийматиме перші партії автобусів. Це захід державний, перед приїздом УЄФА, що інспектуватиме підготовку до Євро-2012. І нам дуже важливо показати певні кроки із виконання всіх вимог УЄФА, у тому числі і щодо забезпеченню сучасним транспортом", - підсумував Голубченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас