ММК ім. Ілліча просить керівницво України захистити меткомбінат від рейдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ММК ім. Ілліча просить керівницво України захистити меткомбінат від рейдерів

Казна та Політика
867
Припинити правове беззаконня відносно Маріупольського металургійного комбінату (ММК) ім. Ілліча (Донецька обл.) і захистити його від спроб рейдерського захоплення просить вище керівництво України трудовий колектив підприємства.
Відкрите звернення трудового колективу, підписане головою правління – генеральним директором ММК ім. Ілліча Володимиром Бойком і головою профкому Михайлом Под'яблонським, адресоване президентові України і буде направлене прем'єр-міністрові, голові Верховної Ради, до Генеральної прокуратури та СБУ.
"У зв'язку з подіями, що відбуваються довкола ММК ім. Ілліча (.), трудовий колектив комбінату звертається до Вас як гаранта Конституції України з проханням про негайне припинення правового беззаконня і спроби захоплення комбінату", - говориться узверненні.
"Низка подій, що послідовно відбуваються останнім часом, а саме: оголошення про зміну керівництва ЗАТ "Ілліч-Сталь" із посиланням на нібито існуючі документи про продаж 100% акцій ЗАТ, датовані травнем 2009 року, блокування дій і захоплення незалежного реєстратора, надання в органи державної влади документів сумнівного походження, поза сумнівом, вказують на ретельно підготовлену і сплановану спробу рейдерського захоплення", - йдеться у документі.
Автори звернення підкреслюють, що ці події викликали обурення п'ятдесятитисячного колективу комбінату і сотень тисяч жителів міста Маріуполя, що може призвести до соціального вибуху на комбінаті і в місті.
"У зв'язку з цим вимагаємо негайного вживання заходів із відновлення законності і захисту колективної власності багатотисячного колективу працівників комбінату".
Як повідомлялося, в середу, 26 травня, представник "Формігос Холдинг ЛТД" (Кіпр) Борис Подольський і представник компанії "Рівейн ЛТД" Ілля Горн, що назвали себе представниками нового власника ММК ім. Ілліча, заявили про придбання ним в травні 2009 року 100% акцій "Ілліч-сталь" і намір через збори акціонерів увійти до управління меткомбінатом.
ММК ім. Ілліча входить до трійки найбільших металургійних комбінатів України.
ЗАТ "Ілліч-Сталь" володіє 90,41% акцій ВАТ "ММК ім. Ілліча". До порядку денного зборів акціонерів ЗАТ, призначених на 1 липня, внесені, зокрема, питання розподілу прибутку за минулий рік і переобрання наглядової ради, правління і ревкомісії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас