Ірак оголосив банкрутом національну авіакомпанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак оголосив банкрутом національну авіакомпанію

Казна та Політика
147
Уряд Іраку прийняв рішення про закриття державного авіаперевізника Iraqi Airways, оголосивши компанію банкрутом, повідомляє AFP. Причиною банкрутства став давній розгляд іракських авіаліній з кувейтською компанією Kuwait Airways, що вимагає виплати військових репарацій у розмірі 1,2 мільярдів доларів.
За даними Kuwait Airways, під час вторгнення до Кувейту військ Саддама Хусейна в 1990 році іракські військові захопили 10 літаків, а також запчастини. Саме компенсації за ці активи і вимагає кувейтська компанія. У 2004 році Високий суд Лондона видав Kuwait Airways дозвіл на конфіскацію активів Iraqi Airways.
Iraqi Airways припинила свою діяльність 25 травня 2010 року, після того, як уряд Іраку вирішив ліквідовувати авіакомпанію і позбавитися від її активів, повідомляє CNN. Напередодні генеральний директор Iraqi Airways Кіфа Хассан оголосив про припинення авіасполучення з Великобританією і Швецією. Хассан також звинуватив уряд Іраку в тому, що він не зміг домовитися з Кувейтом.
Як повідомляють представники міністерства транспорту Іраку, місце компанії займуть два або три інших авіаперевізника. Уряд сподівається відновити всі існуючі рейси.
25 квітня Iraqi Airways зробила перший політ до Лондона після 20-річної перерви. Після прибуття літака влада Великобританії затримала Кіфа Хассана і вилучили його паспорт. Бізнесмена викликали до Високого суду Лондона для надання свідчень. Того ж дня суд виніс ухвалу на користь Kuwait Airways і оголосив про заморожування активів іракського авіаперевізника.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас