Регулятори Європи не зважились підтримати німецьку заборону на короткі продажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятори Європи не зважились підтримати німецьку заборону на короткі продажі

Казна та Політика
342
Регулятори із 27 країн Європейського союзу відмовились наслідувати приклад Німеччини і ввести заборону на незабезпечені короткі продажі держоблігацій і акцій деяких фінансових компаній, повідомляє агентство Bloomberg.
На зустрічі чільників регуляторів країн Євросоюзу у вівторок було вирішено "в даний час утриматися від введення заборони", заявив глава Комітету європейських регуляторів ринків цінних паперів (Committee of European Securities Regulators) Еді Вімерш на прес-конференції в середу.
"Кінцеве вирішення питання про введення загальноєвропейської заборони не є позитивним, але воно не є і негативним, - зазначив Вімерш. - Регулятори доки не змогли визначитися, але одноголосної підтримки німецьких кроків, очевидно, немає".
Німеччина з 19 травня заборонила незабезпечені короткі продажі деяких акцій, а також покупку кредитних дефолтных свопів з облігацій європейських країн інвесторам, які не володіють базовим активом. Заборона торкнулася облігацій країн єврозони, акцій найбільших банків і страхових компаній, таких як Deutsche Bank, Allianz, Commerzbank, Hannover Re, Munich Re.
Незабезпеченими є такі короткі продажі, коли інвестор сам не володіє цінними паперами або інструментами, на зниження котирувань яких він робить ставку. Вважається, що подібні "голі" продажі стимулюють спекулятивну активність і кризи, подібні до грецької.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас