Єврокомісія запропонувала створити у ЄС національні антикризові фонди для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія запропонувала створити у ЄС національні антикризові фонди для банків

Казна та Політика
226
Єврокомісія запропонувала створити в Євросоюзі мережу антикризових фондів для банків, повідомив в середу журналістам єврокомісар із внутрішнього ринку і послуг Мішель Барньє.
За його словами, на національному рівні створення фондів екстреної фінансової допомоги кредитним установам переслідує мету запобігання новій фінансовій кризі. Також цей захід допоможе запобігти витраті коштів платників податків на порятунок банків.
"Споживач не має бути в перших лавах тих, хто платить за помилки в управлінні окремими банками", - сказав єврокомісар журналістам в Брюсселі, додавши при цьому, що Єврокомісія пропонує формувати антикризові фонди за рахунок коштів самих суб'єктів банківського сектора. За його словами, не йдеться про створення загальноєвропейського фонду. Проте необхідно, аби розміри антикризових банківських фондів були гармонізовані на європейському рівні, зазначив Барньє.
Крім того, він повідомив, що виконавча влада ЄС готова до обговорення пропозицій на цей рахунок.
Теперь Єврокомісія представить свою ініціативу в червні на розгляд міністрів фінансів і лідерів країн ЄС, а також учасників саміту "великої двадцятки" в Торонто 26-27 червня. На початок осені Барньє розраховує отримати від країн ЄС пропозиції відносно ініціативи Єврокомісії і підготувати до затвердження інститутами ЄС відповідну директиву на початок 2011 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас