ОЕСР рекомендує Банку Англії почати підвищення відсоткових ставок вже у 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР рекомендує Банку Англії почати підвищення відсоткових ставок вже у 2010 р.

Казна та Політика
247
Банку Англії слід почати підвищення відсоткових ставок і зменшити обсяги покупки активів не пізніше, ніж до кінця поточного року, оскільки в економіці Великобританії зростають інфляційні тенденції, говориться в доповіді Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).
"Уряду Великобританії потрібно вирішити проблему збереження довіри, при тому що інфляція і деякі показники інфляційних очікувань перевищують плановий рівень, - наголошується в документі. - Поступове підвищення низки показників інфляційних чекань свідчить про необхідність ранішого збільшення відсоткових ставок, ніж передбачалося раніше, і не пізніше за останній квартал 2010 року".
В квітні інфляція у Великобританії перевищила встановлену урядом верхню межу в 3%.
Податково-бюджетна політика Великобританії, починаючи з цього року, стримуватиме економічне зростання країни, зазначає ОЕСР. Британський уряд прийняв рішення зменшити держвитрати в поточному фінансовому році більш ніж на 6 млрд фунтів стерлінгів і продовжити курс на сувору економію наступного року.
За прогнозом ОЕСР, ВВП Великобританії зросте на 1,3% в 2010 році, в 2011 році зростання прискориться до 2,5% за рахунок зміцнення споживчих витрат та інвестицій компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас