Європейська боргова криза не перешкодить відновленню економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська боргова криза не перешкодить відновленню економіки США

Казна та Політика
242
Європейська боргова криза, ймовірно, не зірве відновлення американської економіки, а також світової економіки в цілому, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Баллард.
"Є декілька причин, через які ця криза не зможе стати глобальним шоком, - цитує його слова агентство Bloomberg. - Суверенні кризи трапляються час від часу. Тут немає нічого такого, що могло б зробити їх серйозною проблемою для світової економіки".
Згідно з протоколом квітневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), опублікованому минулого тижня, деякі представники Комітету з відкритих ринків (FOMC) висловили побоювання, що європейська боргова криза ослабить відновлення світової економіки і негативно позначиться на фінансових ринках США.
В той же час керівництво ФРС підвищило прогноз зростання ВВП США цього року до 3,2-3,7% в порівнянні з січневим прогнозом в 3,15%.
"Відновлення американської економіки триває, - заявив Д.Баллард. - Зростання ВВП, ймовірно, продовжиться в цьому кварталі і протягом року".
Він також відзначив, що США можуть виграти від кризи в Європі, враховуючи "тенденцію до "польоту в якість", яка сприяє зниженню процентних ставок американських держоблігацій".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас