РФ звинувачує Україну в "агресивному" захисті своїх виробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ звинувачує Україну в "агресивному" захисті своїх виробників

Казна та Політика
683
Міністерство економічного розвитку Російської Федерації опублікувало доповідь про умови доступу на зарубіжні ринки, в якому оцінює збиток для російських компаній від вжиття Україною обмежувальних заходів у 80 мільйонів доларів на рік.
"Відмінною рисою останніх років є активізація в Україні ініціації антидемпінгових і спеціальних захисних розслідувань, основними цілями яких є, головним чином, російські товари", - сказано в документі.
"Як вбачається, основною причиною надмірного вжиття заходів захисту внутрішнього ринку (України) є не завжди обґрунтований протекціонізм стосовно українських виробників. Агресивна політика України в області вжиття інструментів захисту ринку часто супроводжується упередженим ставленням до російської сторони в рамках розслідувань", - вважають в російському міністерстві.
У відомстві підрахували, що в даний час Україна застосовує 5 спеціальних захисних і 5 антидемпінгових заходів, а також проводить 4 спеціальні захисні розслідування стосовно російських товарів.
"Загальний збиток від вжиття Україною обмежень стосовно російських товарів складає близько 80 мільйонів доларів щороку", - відзначають в Мінекономрозвитку.
В міністерстві також підкреслюють, що основною проблемою при проведенні Україною спеціальних захисних розслідувань є "суб'єктивізм прийняття рішень про наявність причинно-наслідкового зв'язку між імпортом і збитком (загрозою збитку) національній галузі промисловості, коли серйозні проблеми національних виробників автоматично приписуються імпорту, який на цій підставі обмежується".
В російському Мінекономрозвитку вважають, що "вирішенням даної ситуації може стати уніфікація процедур введення і вжиття заходів захисту ринку, які зараз обговорюються в рамках угоди про зону вільної торгівлі СНД, а також формування ефективного механізму розв'язання суперечок".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас