Міністерство ЖКГ має намір розробити держпрограму переходу на індивідуальне опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство ЖКГ має намір розробити держпрограму переходу на індивідуальне опалення

Казна та Політика
511
Міністерство з питань житлово-комунального господарства має намір спільно із зацікавленими сторонами розробити державну програму переходу від централізованого до індивідуального опалення.
Про це в прес-центрі Українських Новин повідомила начальник управління теплоенергетики МінЖКГ Олена Малежик.
"Ми вже проводили декілька нарад і прийняли рішення все-таки розробити державну програму цивілізованого переходу на індивідуальне опалення", - сказала вона.
За її словами, МінЖКГ розглядає можливість реалізації пілотних проектів з переведення на системи індивідуального опалення деяких малих міст Луганської області.
"У нас вже є намітки на пілотні міста - шахтарські міста Луганської області. Там дійсно практично всі перейшли на індивідуальне, але залишилися питання соціальної сфери і вирішення питань з малозабезпеченими. Ми цього року працюватимемо в цьому напрямі", - запевнила Малежик.
Вона додала, що серед головних питань при переході на індивідуальне опалення є можливість надання кредитних коштів населенню, а також соціального захисту малозабезпечених.
"Потрібно буде знайти нормальні кроки кредитування населення і кроки забезпечення соцзахисту малозабезпечених. В принципі, Луганська область вже працює в такому напряму, у неї обласний і місцеві фонди. Ми вивчимо цей досвід, і потім поширюватимемо по Україні", - сказала представник МінЖКГ.
На думку міністерства, установка автономного опалення може бути доцільною переважно в малих містах і невеликих населених пунктах.
Як повідомляло агентство, МінЖКГ має намір залучити 50-60 млрд. гривень для реформування галузі до 2015 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас