Табачник хоче скоротити число шкіл в селах? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник хоче скоротити число шкіл в селах?

Казна та Політика
341
Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник заявляє, що маленькі школи, особливо в селах, будуть "укрупнювати". За його словами, це пов'язано з тим, що такі школи не в змозі забезпечити досить високий рівень освіти.
"Якщо вчитель співів у маленькій школі в останній час викладає фізику і математику, ми калічимо психіку маленького українця. У Канаді обмеження від місця проживання учня до школи 70 кілометрів, а це країна з досить високим рівнем освіти. У нас зараз в маленьких школах учням на пальцях пояснюють основи інформатики. Отже, потрібно комплектувати школи добре, а проблему (відстані до школи) вирішувати за рахунок програми "Шкільний автобус" для того, щоб кожен українець, який живе в місті або селі, мав доступ до якісної освіти", - заявив Табачник у вівторок в Донецьку.
Кажучи про проблеми українських студентських містечок, міністр заявив, що вони відлякують іноземних студентів, які могли б вчитися в нашій країні.
"Розвиток освіти в Україні стримується низьким рівнем інфраструктури студмістечок. Іноземних студентів відштовхують погані умови помешкання, відсутність охорони та інше. Притому, що престиж будь-якої країни визначається ринком освітніх послуг. На 1-му місці США - у них півмільйона іноземних студентів на рік, в Росії - 120 тисяч. В Україні зараз, дай Бог, аби було 40 тисяч студентів (іноземних)", - сказав міністр.
Як відзначає "Інтерфакс-Україна" на вході в Донецький національний університет Дмитра Табачника сьогодні зустріли нечисленною акцією протесту. На вході в університет, де міністр мав прочитати студентам лекцію, його зустрічали близько 40 студентів і десяток представників націоналістичних організацій, які прийшли висловити свій протест.
Протестуючі приклеїли до себе листи паперу з написами "Колесников був правий" і "Дешевий клоун", також вони начепили на себе червоні клоунські носи. У руках учасники акції тримали плакати: "Цирк "Космос" запрошує вас на роботу", "Колесников був правий" і "Тютюн руйнує мізки школярам і студентам".
Коли Табачник під'їхав до університету, вони почали скандувати "Тютюн шкідливий для освіти". Міністр у відповідь посміхнувся і мовчки пройшов у будівлю.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас