Тігіпко заявляє, що його податкова реформа знизить тиск на підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко заявляє, що його податкова реформа знизить тиск на підприємців

Казна та Політика
636
Підготовлений віце-прем'єром Сергієм Тігіпком новий Податковий кодекс Верховна рада має прийняти вже в червні. Про це Тігіпко заявив в інтерв'ю каналу "1+1". Він також запевнив, що підготовлені ним реформи Податкового кодексу спрямовані на зниження податкового тиску на український бізнес.
"У нас одне з найгірших податкових законодавств світу. З таким законодавством, якщо ми почнемо тиснути на бізнес, то отримаємо зворотну реакцію, - заявив віце-прем'єр, відповідаючи на питання про можливе посилення тиску фіскальних органів на підприємців. - За час роботи нового уряду не було вжито ніяких законодавчих заходів щодо збільшення податкового тиску на підприємців".
Також віце-прем'єр повідомив, що вже найближчими днями буде представлений пакет економічних реформ, що визначає перспективи економіки України на наступні п'ять років.
Як повідомлялося раніше, економічний блок уряду під керівництвом Сергія Тігіпка підготував десять законопроектів, що реформують фіскальне законодавство. Проекти реформ Тігіпка передбачають введення електронної реєстрації і ліквідації підприємств, введення диференційованого єдиного податку залежно від обороту компанії, посилення кримінальної відповідальності за фіктивне підприємництво, централізований збір соціальних внесків підприємств, а також усунення низки пропусків у податковому законодавстві.
Одним з ключових пунктів пакету реформ Тігіпка є зміна спрощеної системи оподаткування: деякі категорії високоприбуткових підприємств будуть переведені із спрощеної системи на стандартну, а податкова ставка буде приведена у відповідність з фінансовим оборотом кожного підприємства. Підприємці із оборотом до 300 тисяч гривень можуть бути повністю звільнені від сплати податків (окрім соціальних внесків).
Згідно з підрахунками уряду, реформи фіскального законодавства вже в перший рік повинні будуть запобігти недоотриманню держбюджетом 13,5 мільярдів гривень і забезпечити надходження додаткових 7,8 мільярдів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас