У кабіні пілотів Л.Качиньського знаходився головком ВПС Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У кабіні пілотів Л.Качиньського знаходився головком ВПС Польщі

1194
У кабіні пілотів літака президента Польщі Леха Качиньського в момент катастрофи дійсно був сторонній. Ним був генерал Анджей Бласік, командувач ВПС Польщі. Про це в інтерв'ю польському телеканалу TVN розповів Едмунд Кліх - представник Польщі в комісії з розслідування обставин загибелі Ту-154 в районі аеропорту Північний під Смоленськом, передає РБК.
"Немає свідчень, що Бласік чинив тиск на пілотів, записи це не показують. Але кожен відчув би тиск в подібній ситуації", - сказав Е.Кліх.
Відзначимо, що офіційна причина краху Ту-154 під Смоленськом 10 квітня не названа. Розслідуванням займається російсько-польська комісія.
Нагадаємо, раніше голова Міждержавного авіаційного комітету (МАК) Тетяна Анодіна повідомила, що в кабіні пілотів потерпілого аварію в Смоленській області літака польського президента знаходилися особи, які не були членами екіпажу.
При цьому вона запевнила, що теракту, вибуху, або пожежі на борту Ту-154, що розбився під Смоленськом, не було. За її словами, також відмови авіаційної техніки в польоті не було, двигуни працювали аж до зіткнення із землею. Аеродром і його обладнання придатні для прийому повітряних суден такого типу.
Раніше генпрокурор Польщі Анджей Серемет повідомляв, що катастрофа могла статися через те, що під час польоту працювали мобільні телефони. Генпрокурор уточнив, що по телефонах велися розмови і відсилалися sms-повідомлення.
Нагадаємо, 10 квітня о 09:50 за київським часом у Смоленській обл. під Печерськом при заході на посадку в аеропорт Північний в умовах сильного туману розбився літак Ту-154 президента Польщі. На борту були 96 людей, 88 з яких летіли у складі офіційної делегації. Всі пасажири літака загинули, у тому числі Качинський з дружиною, високопоставлені державні чиновники, представники силових органів і військового командування, відомі громадські діячі.
Делегація з Варшави летіла до Росії, щоб вшанувати пам'ять польських офіцерів, розстріляних співробітниками НКВС у 1940 році у Катинському лісі.
Подружжя Качиньських поховали в усипальниці королівського замку Вавель у Кракові.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас