Уряд Великобританії обнародував програму скорочення держвидатків на 7,2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Великобританії обнародував програму скорочення держвидатків на 7,2 млрд євро

Казна та Політика
252
Уряд Великобританії обнародував програму скорочення державних витрат на 6,25 млрд фунтів стерлінгів (7,2 млрд євро). "За тиждень ми розробили і погодили програму скорочення державних витрат на 6,25 млрд фунтів стерлінгів (7,2 млрд євро).
Із заощаджених за рахунок програми коштів 500 млн фунтів стерлінгів (575 млн євро) будуть інвестовано в заходи, направлені на поліпшення потенціалу довгострокового економічного зростання Великобританії і побудову справедливішого суспільства", - заявив міністр фінансів Сполученого Королівства Джордж Осборн і підкреслив при цьому, що для підтримки стабільності економіки країни необхідно прийняти термінові заходи у напрямі скорочення державних витрат, передає РБК з посиланням на ВВС.
Представлена сьогодні програма є першим кроком нового коаліційного уряду на шляху до скорочення бюджетного дефіциту Великобританії (майже всі виручені від програми кошти будуть направлені саме на це). В той же час Осборн визнав, що обнародувана сьогодні програма по скороченню державних витрат є "жорсткішою", ніж було заявлено в передвиборній кампанії. При цьому Осборн відкинув побоювання, що нова програма викличе чергову рецесію в економіці країни, визначивши, що на даний момент пріоритетними є завдання з попередження суверенної боргової кризи.
"Економіка Великобританії знаходиться в зоні ризику, враховуючи, що найбільший дефіцит бюджету порівняно з іншими країнами Євросоюзу спостерігається саме в Сполученому Королівстві", - наголосив міністр фінансів Великобританії, підкресливши при цьому, що країна впорається з цими проблемами.
Осборн також зазначив, що уряд країни має намір утримувати процентні ставки на невисокому рівні протягом тривалого часу, що у свою чергу стимулюватиме економічне зростання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас