ЄЦБ зробить все можливе для того, аби не допустити інфляції у Євросоюзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ зробить все можливе для того, аби не допустити інфляції у Євросоюзі

Казна та Політика
382
Борьба з інфляцією продовжує залишатися найважливішою метою Європейського центрального банку (ЕЦБ). Про це заявив в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung глава банку Жан-Клод Тріше.
"Для мене інфляція - це по суті податок, від якого в першу чергу страждають найбідніші і незахищені в нашому суспільстві", - сказав Тріше. Він знов узяв під захист почату центробанком покупку європейських держоблігацій. "Йдеться про необхідність стабілізації ринку. Встановлена чітка лінія, і ми її не перейдемо", - підкреслив глава ЕЦБ. Багато експертів критикують рішення центробанку про покупку держоблігацій, вважаючи, що це сприятиме зростанню інфляції, зазначає видання.
Між тим глава Федерального об'єднання німецької промисловості (BDI) Ханс-Петер Кайтель застеріг від небезпеки інфляції, зростання якої може підштовхнути висока державна заборгованість. "Боржник може спробувати знизити заборгованість шляхом знецінення грошей. Ідеї допустити "контрольовану інфляцію" потрібно дати рішучу відсіч", - заявив Кайтель.
Голова BDI підкреслив, що інфляція ніколи не піддається контролю. Той, хто думає про тимчасове підвищення на 4% - і це буде катастрофою.
Відповідаючи на питання про те, що слід робити урядам для запобігання інфляції, експерт сказав: "Ввести залізний план економії і, нарешті, почати оздоровлення бюджету. Криза виникла тому, що держави - у тому числі Німеччина - з року в рік витрачали більше, ніж отримували".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас