Центробанк Іспанії узяв під контроль ощадний банк CajaSur — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Іспанії узяв під контроль ощадний банк CajaSur

Казна та Політика
343
Центробанк Іспанії узяв під свій контроль проблемний ощадний банк CajaSur, який контролюється Церквою, повідомляє Dow Jones Newswires.
Цей крок зроблено на тлі побоювань, що посилюються, з приводу кредитоспроможності Іспанії. Банкрутство CajaSur це другий випадок в країні з початку глобальної фінансової кризи. Воно сталося в критичний момент для банківської системи, якій до цих пір удавалося вистояти перед кризою.
Банк CajaSur, що знаходиться в Кордові, має 13 млрд. євро кредитів і є власником 0,6% активів фінансової системи Іспанії. Банк був заснований Католицькою Церквою Кордови в 1864 році і вважався слабкою ланкою серед ощадних банків. Його платоспроможність нестримно погіршувалася через зростання пулу прострочених іпотечних позик.
Ощадні банки, яких в Іспанії налічується 44, складають приблизно половину банківського бізнесу країни. В даний час вони прагнуть провести реструктуризацію через злиття, і Центробанк намагається прискорити цей процес.
Ради директорів CajaSur і ощадного банку Unicaja домовилися про злиття в серпні минулого року. Проте CajaSur не хотів приймати умови злиття, запропоновані Unicaja і які передбачають великі скорочення штату співробітників. У ніч на суботу рада директорів CajaSur, до якої входять шість священиків, повідомила Центробанку, що відмовляється від злиття, і це змусило регулятора втрутитися. Єпископ Кордови Деметріо Фернандес (Demetrio Fernandez) заявив, що Церква "була готова втратити CajaSur, але зберегти робочі місця".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас