ЄС застосує санкції до порушників бюджетної дисципліни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС застосує санкції до порушників бюджетної дисципліни

Казна та Політика
318
Країни-члени Євросоюзу згодні з необхідністю вживання санкцій відносно порушників бюджетної дисципліни ЄС, повідомив в п'ятницю голова Європейської ради Херман Ван Ромпей, повідомляє РИА Новости.
"Ми обговорили санкції, і я можу сказати, що одним з висновків за підсумками наших дебатів став широкий консенсус відносно принципу вживання фінансових і нефінансових санкцій", - сказав він після закінчення в Брюсселі першого засідання спеціальної групи експертів, яка була заснована в березні цього року лідерами ЄС з метою підготовки пропозицій по забезпеченню стійкого економічного зростання і поліпшення бюджетної дисципліни в ЄС.
В зустрічі брали участь міністри фінансів країн ЄС, представники Єврокомісії і Європейського центробанку.
"Я радий тому, що всі підтримують пакт про стабільність і зростання. Нам необхідно забезпечити вживання нових санкцій, які будуть жорсткішими, ніж ті, що передбачені пактом (нефінансового характеру)", - заявив Ван Ромпей.
За європейським Пактуомпро стабільність і зростання, яке стало базовим документом для створення єврозони, дефіцит держбюджету в країнах ЄС не повинен перевищувати 3% ВВП, а держборг - 60% ВВП.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас