США скасували санкції проти низки російських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США скасували санкції проти низки російських компаній

Казна та Політика
231
США скасували санкції відносно чотирьох російських компаній, які раніше підозрювалися в сприянні ядерній програмі Ірану, повідомляє РБК із посиланням на агентство Associated Press.
За даними агентства, скасовані санкції відносно компанії "Рособоронэкспорт", тульського КБ приладобудування, Московського авіаційного інституту (МАІ), а також Російського хіміко-технологічного інституту імені Д.І.Менделеєва (РХТІ).
Санкції відносно МАІ і РХТІ були накладені в 1999 році відповідно до американського законодавства. Тоді президентом США був Біл Клінтон. Міністр енергетики тих часів Біл Річардсон стверджував, що обидва інститути безпосередньо допомагають Ірану отримати ядерну зброю.
Компанія "Рособоронэкспорт" звинувачувалася американцями в озброєнні Ірану. Вашингтон був невдоволений постачаннями в Ісламську республіку зенітно-ракетних комплексів "Тор М-1".
Російський уряд всі ці роки відкидав звинувачення в сприянні ядерному озброєнню Ірану.
Санкції передбачали, що уряду США заборонено вступати в які-небудь контрактні угоди з покараними компаніями, заборонено продавати їм будь-які товари військового призначення, а також видавати якісь нові ліцензії на експорт товарів, що підпадають під вимоги експортного контролю в США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас