Пинзеник: Вся система пільг має бути ув’язана з доходами громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: Вся система пільг має бути ув’язана з доходами громадян

Казна та Політика
427
Вся система пільг має бути ув’язана з доходами громадян, а підтримку за рахунок субсидій мають одержувати лише малозабезпечені, переконаний екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.
"Допомога при народженні дитини не має значення для заможної сім’ї. Для багатьох - це лише обід у ресторані. А право на її отримання мають усі. Ще раз наголошу: можна сперечатися про поріг доходів, нижче якого призначається допомога. Але не можна призначати її всім. І йдеться не про малу суму видатків. За законом про держбюджет на поточний рік, сума видатків на ці цілі сягає 24 млрд. грн", - зазначив Пинзеник у статті для "Дзеркала тижня".
На думку екс-міністра фінансів, ненормальною є ситуація, коли комунальні послуги для далеко не бідних громадян оплачує бюджет.
"Для них бюджет не призначений узагалі. Більшість із нас готові поділитися з бідним, але не поділяться з тим, хто просить допомоги з відкритого даху "Бентлі". У той же час ми спокійно ставимося до того, що такі кошти надаються навіть без прохань заможних людей. Бо це робиться автоматично", - зазначив Пинзеник.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас