Литвин: ВР змушена буде повторно проголосувати за закон про підвищення акцизів на алкоголь, сигарети, бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: ВР змушена буде повторно проголосувати за закон про підвищення акцизів на алкоголь, сигарети, бензин

Казна та Політика
805
Верховна Рада змушена буде повторно проголосувати за закон про підвищення акцизів на алкоголь, сигарети і бензин. Про це в Харкові заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.
"З одного і того самого положення проголосували позитивно дві поправки, які суперечать одна одній. Мені принесли юристи аналіз і я переконався в тому, що потрібно голосувати уточнення. А це тому, що все робиться з коліс. Прийняти треба, а часу немає", - сказав Литвин.
Нагадаємо, закон про підвищення акцизу на алкоголь, сигарети і бензин Верховна Рада прийняла 20 травня. За ухвалення закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (відносно оподаткування)" проголосували 246 депутатів з 434 зареєстрованих в залі.
Перед розглядом законопроекту в другому читанні, народний депутат від Партії регіонів Олексій Плотников повідомив, що Кабінет міністрів України врахував пропозиції депутатів про неістотне підвищення акцизів на алкоголь і бензин.
"В законопроекті враховані пропозиції нардепів і порівняно до першої шкали істотно знижені акцизи для алкогольної продукції і бензину. У цьому плані пропозиції із підвищення акцизів набагато м'якші і тепер нас не зможуть звинуватити, що, підвищуючи акцизи, ми створюємо революцію на ринку алкоголю і палива. При цьому рівень надходжень до бюджету понижений не буде. Сьогодні ми говоримо про цифру 4,2 млрд грн. до кінця року. Але ми розуміємо, що якби акцизи на той же алкоголь були б підвищені, то бізнес пішов би в тінь, і з'явилося б самогоноваріння. Тому порядок надходжень до бюджету зменшений не буде", - сказав він.
Згідно із законом, ставка на спирт етиловий складе 39,40 грн. за 1 л 100%-го спирту, ставка на пиво - 0,74 грн. за 1 л, на вина виноградні натуральні - 10 коп. за 1 л, вина кріплені - 2 грн. з 1 л, на сигарети без фільтра- 40,25 грн. за 1000 штук, на сигарети з фільтром - 90 грн. за 1000 штук, на бензини - 132 євро за 1000 кг
Нагадаємо також, що 11 травня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект №6337 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (про оподаткування)". За відповідне рішення проголосували 240 депутатів з 395 зареєстрованих в залі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас