Точка зору: Погодинну оплату праці необхідно вводити за сезонні роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Погодинну оплату праці необхідно вводити за сезонні роботи

Казна та Політика
230
Почасова форма оплати праці необхідна там, де робота має сезонний характер - сільське господарство, туристична сфера, громадське харчування тощо. Таку думку висловив глава спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, виконавчий віце-президент Конфедерації роботодавців України (КРУ) Олексій Мірошниченко.
"Постанова уряду (№330 від 5 травня 2010 р. – ред.) не є галузевою, вона поширюється на весь український ринок праці. На мою думку, така форма оплати (погодинна – ред.), в першу чергу, потрібна там, де робота має сезонний характер - сільське господарство, туристична сфера, громадське харчування, або з гнучким графіком - будівництво, дорожні роботи і так далі", - сказав він.
За словами О.Мірошниченка, правильним було б застосування даного показника для оплати некваліфікованої праці, кваліфікована оплачується значно вище.
"Я думаю, введення погодинної оплати праці – справа не сьогоднішнього дня. На мою думку, потрібно доопрацювати необхідні документи, вийти з пропозиціями на ринок праці. Наприклад, йде літо, активізуються сезонні роботи. Хочете залучити працівника для обслуговування пляжу, будь ласка, але офіційно йому заплатіть", - сказав представник КРУ. Він вважає, що в такому разі роботодавці зможуть вивести зарплату з тіні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас