Клаус: Чехія не квапиться зі вступом до єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клаус: Чехія не квапиться зі вступом до єврозони

Казна та Політика
264
Кожна країна - член ЄС, у тому числі Чехія і Латвія, повинна сама приймати рішення про вступ до єврозони. Проте Чехія доки не квапиться з введенням єдиної європейської валюти. Таку думку висловив глава чеської держави Вацлав Клаус в четвер після зустрічі з президентом Латвії Валдісом Затлерсом на спільній прес-конференції, передає ИТАР-ТАСС.
"Я боюся цього (вступу до єврозони). По-перше, введення євро було обіцяне країнам, що добровільно відмовлялися від власної валюти, аби ці країни мали спільну валюту, яка допомагатиме їм в розвитку економіки і зниженні інфляції, - сказав президент Чехії. - Я, як економіст, вважаю, що існування загальної європейської валюти не принесло багато позитивних результатів, і це очевидно".
При цьому, за його прогнозами, єдина європейська валюта не буде скасована. "Але, як економіст, вважаю, що витрати для підтримки євро будуть дуже високими і з часом будуть лише зростати", - підкреслив глава держави.
"Кожній країні - Чехія це, або Латвія - потрібно обрати момент, коли у неї буде відчуття, що ефективність від відмови від національної валюти буде більша, ніж витрати на її розвиток. Тому не хочу прогнозувати, коли це буде зроблено в Латвії, не хочу прогнозувати, коли це зробить Чехія. Я хочу сказати лише одне: ми не квапимося із запровадженням євро", - заявив він.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас