МВФ: Білорусь досягла прогресу у банківському секторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Білорусь досягла прогресу у банківському секторі

Казна та Політика
171
Національний банк Білорусі (НББ) досяг істотного прогресу у сфері банківського нагляду. Таку думку висловили експерти Міжнародного валютного фонду в доповіді, опублікованій за підсумками місії, яка з метою надання НББ допомоги в питаннях нагляду і макропруденціального аналізу працювала в Мінську з 30 березня по 9 квітня.
"Варто із задоволенням відзначити істотний прогрес, досягнутий НББ в сфері банківського нагляду. Проте потрібно виконати чималу роботу як усередині Нацбанку, так і щодо розвитку культури роботи з ризиком в банківському співтоваристві", - говориться в доповіді.
На думку експертів МВФ, "під час виконання своїх функцій у сфері регулювання і нагляду НББ прагне слідувати оптимальній міжнародній практиці", а "підхід і набір інструментів, які в даний час використовує Національний банк Білорусі при вирішенні питань ризику ліквідності, відповідає рівню складності системи".
Мисія також позитивно оцінила постійне оновлення і вдосконалення нормативно-правової бази, у тому числі на основі документів Базельського комітету з банківського нагляду та інших джерел найкращої світової практики.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас