ДПАУ має намір створити на своєму веб-сайті "вікно ганьби" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ має намір створити на своєму веб-сайті "вікно ганьби"

Казна та Політика
548
Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) має намір оприлюднити на своєму веб-сайті перелік підприємств, які підозрюються в недобросовісній сплаті податків, заявив перший заступник голови ДПАУ - начальник податкової міліції Віктор Шейбут.
"Будь-який підприємець, який укладатиме договори або торговельні угоди, зможе поглянути, чи знаходиться підприємство (потенційний партнер) в групі ризику", - сказав він на прес-конференції.
"Коли підприємець (власник) побачить своє підприємство в цьому вікні ганьби або неблагонадійності, то він зробить так, щоб швидше вийти з нього", - додав начальник податкової міліції.
За його словами, подібна ініціатива відповідає міжнародній практиці і може бути реалізована найближчим часом.
При цьому він зазначив, що лише в рамках операції фіскальних органів "Бюджет" для перевірок було відібрано 2,7 тис. підприємств з валовим доходом більше 70 млн грн. і податковим навантаженням з податку на прибуток менше 1%, а також 29,7 тис. підприємств групи ризику (зареєстровані на підставних осіб, не сплачують податки).
Начальник податкової міліції також передбачив, що в кримінальній сфері України обертаються кошти в розмірі близько 220 млрд грн. (у гривневому еквіваленті). "У нас сьогодні десь 220 млрд (грн.) готівки, яка знаходиться незрозуміло де, в якомусь кримінальному полі", - сказав він.
Як повідомлялося, за даними Нацбанку України обсяг готівки поза банками за січень-квітень-2010 виріс на 1,8%, до 159,9 млрд грн. При цьому за експертними оцінками, поза банківською системою обертається більше $40 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас