ЄЦБ розуміє Німеччину, але не схвалює — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ розуміє Німеччину, але не схвалює

Казна та Політика
679
Учасник Ради керуючих Європейського центрального банку Маріо Драгі, який є ключовим чиновником ЄЦБ і Головою Ради з фінансової стабільності, заявив, що фінансові регулятори в усім світі повинні мати загальний звід правил для забезпечення фінансової стабільності, але в деяких районах буде потрібно більше зусиль глобальної координації, ніж в інші.
За його словами, всі країни повинні мати можливість застосовувати єдині правила фінансового ринку по-різному, залежно від їх конкретного положення. З метою підвищення транспарентності ринків деривативів необхідно визначитися із правилами позабіржової торгівлі похідними фінансовими продуктами. У цій сфері необхідна тісна співпраця на глобальному рівні. Відсутність координації в цій галузі спричинить некероване зростання операцій регулятивного арбітражу, які можуть збільшити глобальні ризики.
Слова Драгі пролунали після того, як Німеччина в однобічному порядку раптово ввела заборону на продаж без покриття певних фінансових акцій та урядових облігацій. Ця заборона була введена для зниження коливань на фондовому ринку, але викликала подив в інших європейських країнах.
Драгі вважає, що ринки необхідно більш суворо регулювати, але приймати такі заходи потрібно за рахунок створення централізованої торговельної інфраструктури, припускаючи, що це може бути більш ефективним, ніж прямі заборони деяких спекулятивних операцій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас