МВФ: Точна дата візиту місії МВФ до України поки невідома — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Точна дата візиту місії МВФ до України поки невідома

Казна та Політика
415
Міжнародному валютному фонду важко назвати дату візиту місії до України для завершення переговорів про відновлення співпраці в рамках нової програми.
"Дискусії з Україною тривають. Місія ще не розписана", - повідомила директор департаменту зовнішніх відносин МВФ Керолайн Аткінсон у Вашингтоні в четвер під час традиційного брифінгу, що проводиться раз на два тижні.
Вона додала, що місія збирається відвідати Україну, але якась нова інформація із цього приводу відсутня.
Аткінсон також повідомила, що МВФ продовжать дотримуватися базового сценарію зростання української економіки в 2010 році на 3,7%. За її словами, корективи до нього можуть бути внесені за підсумками роботи місії і заходів українського уряду в рамках нової програми співпраці.
Раніше віце-прем'єр України Сергій Тігіпко прогнозував початок роботи місії Фонду в Києві 17 травня.
Микола Азаров на цьому тижні заявив, що уряд виконав ключові домовленості з МВФ і розраховує на успіх переговорів з його місією, яка найближчим часом прибуде до Києва для остаточного узгодження нової угоди про співпрацю.
Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту в розмірі близько $17 млрд в рамках програми stand-by. За ню було виділено три транші на загальну суму майже $11 млрд. Виділення четвертого траншу у розмірі $3,8 млрд було заплановано на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми. Місія фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення огляду. МВФ неодноразово зазначав, що чекає формування консолідованої позиції українського уряду з питання реалізації антикризових дій і прийняття держбюджету на 2010 рік.
Новий уряд України розраховує отримати від МВФ протягом найближчих двох з половиною років $19-20 млрд в рамках нової програми співпраці. Згідно з державним бюджетом України в 2010 році на пряме фінансування бюджету планується залучити від МВФ $2 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас