"Укразалізниця" підписала з Barclays договір про реструктуризацію заборгованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укразалізниця" підписала з Barclays договір про реструктуризацію заборгованості

Фондовий ринок
255
Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") підписала угоду про реструктуризацію заборгованості з британським банком Barclays. Як повідомив міністр транспорту і зв'язку України Костянтин Єфименко на прес-конференції в четвер, відповідний договір підписаний 8 травня.
"Є повне розуміння. Під цим питанням поставлена крапка", - сказав він.
За його словами, борг реструктуризовано на п'ять років, що дозволить "Укрзалізниці" не виплачувати $330 млн, які вона мала виплатити в поточному році.
Як повідомлялося, "Укрзалізниця" вела переговори про реструктуризацію синдикованого кредиту, залученого нею в 2007 році на суму $550 млн під Libor+2,5% на три роки з дворічним пільговим періодом.
Організатором кредиту виступив Barclays Capital. Першу виплату основної суми боргу за цим кредитом у розмірі $110 млн "Укрзалізниця" здійснила в серпні 2009 року. Держадміністрація 11 листопада 2009 року прострочила виплату за основним боргом у розмірі $110 млн, сплативши лише $8 млн відсотків.
Угоду, яка передбачає зменшення платежів по кредиту з $110 млн в квартал - до $110 млн на рік, "Укрзалізниця" розраховувала підписати 26 січня 2010 року.
Держадміністрація залізничного транспорту України об'єднує шість залізниць країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас