Рахункова палата: Уряд Тимошенко незаконно використав 1 млрд грн коштів резервного фонду держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата: Уряд Тимошенко незаконно використав 1 млрд грн коштів резервного фонду держбюджету

Казна та Політика
689
Голова Рахункової палати України Валентин Симоненко заявляє про використання урядом на чолі з Юлією Тімшленко з порушеннями чинного законодавства більше 1 млрд грн. коштів резервного фонду державного бюджету в 2009 році.
"Використання резервного фонду проходило. з грубими, цинічними порушеннями всієї нормативно-правовой бази, яка визначена як Верховною Радою, так і самими постановами Кабінету міністрів", - заявив В.Симоненко на прес-конференції в четвер в Києві.
За його словами, в 2009 році Кабінет міністрів України, очолюваний Ю. Тимошенко, використав більше 1 млрд грн. - "екс-прем'єр без належної мотивації виділила 80% коштів резервного фонду".
В.Симоненко зазначив, що при цьому в 2009 році витрати з резервного фонду держбюджету майже в 2,5 рази перевищили суму збитків, завданих надзвичайними ситуаціями, а майже 70% коштів резервного фонду було виділено на заходи, які відповідно до чинного законодавства не пов'язані з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.
"Повинна відповідати та людина, яка підписувала всі постанови Кабінету міністрів з грубим порушенням законодавства. Це - Юлія Володимирівна Тимошенко", - зазначив В.Симоненко, додавши: "Ми бачимо в цьому злочин. А за логікою має бути і покарання".
Він також додав, що результати аудиту, який показав дані порушення, вже направлені Кабінету міністрів, Генеральній прокуратурі, Міністерству охорони здоров'я.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас