Суд зобов'язав Novartis виплатити 250 млн дол за дискримінацію жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав Novartis виплатити 250 млн дол за дискримінацію жінок

Казна та Політика
849
Швейцарскому фармацевтичному гігантові Novartis доведеться заплатити штраф у розмірі 250 млн дол. як компенсацію моральної шкоди, завданої декільком тисячам жінок - співробітницям компанії.
Таку ухвалу виніс окружний суд Манхеттена, розглянувши поданий в 2004р. проти компанії колективний позов від імені 5,6 тис. її нинішніх і колишніх співробітниць. Сума штрафу дорівнює 2,6% від виручки компанії за 2009р., що склала 9,5 млрд дол., передає РБК із посиланням на Reuters.
Позивачі вимагали компенсації у розмірі 190-285 млн дол. Юристи, які представляли їх в суді, вже заявили, що ця справа стала найбільшою за всю історію судових розглядів, що стосуються статевої дискримінації в США.
Раніше повідомлялося, що компанії загрожує куди менший штраф - 3,3 млн дол.
Нагадаємо, швейцарська Novartis була викрита в дискримінації співробітників за статевою ознакою. Слідство довело, що в компанії жінкам менше платили, рідше просували по службі і упереджено ставились до вагітних.
За заявою Novartis, компанія "розчарована" рішенням суду і планує подавати апеляцію.
Варто зазначити, що аналогічні звинувачення також висунуто американській Wal-Mart. Згідно за постановою суду, найбільшому в США ритейлеру загрожує багатомільярдний штраф, якщо він програє колективний позов, поданий проти нього в 2001р. Позов подали більше 100 тис. нинішніх і колишніх співробітників компанії. Wal-Mart звинувачується в тому, що чоловіки, які працюють в магазинах мережі, отримують перевагу в заробітній платі в порівнянні з жінками, що знаходяться на тих самих посадах. У позові також говориться, що жінкам в компанії рідше пропонують просування по службі, ніж їх колегам-чоловікам, чекати підвищення їм доводиться довше.
Novartis AG - друга за розмірами в Європі фармацевтична компанія. Її штаб-квартира знаходиться в Базелі. Вона була заснована в 1996 р. шляхом злиття Ciba-Geigy і Sandoz. у 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас