ВВП Японії у I кв. 2010 р. збільшився на 4,9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Японії у I кв. 2010 р. збільшився на 4,9%

Казна та Політика
190
Валовий внутрішній продукт (ВВП) Японії в реальному вираженні за I квартал 2010р., за попередніми даними, збільшився на 4,9% відносно IV кварталу 2009р. (з поправкою на сезонний чинник).
Такі дані опублікував сьогодні Інститут економічних і соціальних досліджень уряду країни, передає РБК. У річному обчисленні (I квартал 2010р. до I кварталу 2009р.) ВВП Японії виріс на 1,2%.
ВВП Японії в I кварталі 2010р. відносно попереднього кварталу виріс на 4,9% в перерахунку на рік (annualized rate), також повідомляється в матеріалах уряду.
В номінальному вираженні ВВП Японії в січні-березні 2010р. збільшився на 1,2%, в порівнянні з попередніми трьома місяцями, і виріс на 0,3% - в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше.
Дані звіту уряду Японії свідчать про те, що зростання ВВП країни в першому кварталі поточного року більш ніж наполовину пов'язане із зовнішньою торгівлею, а витрати споживачів сприяли зростанню ВВП менш ніж на 1/5. Через декілька хвилин після публікації звіту міністр фінансів Японії Наото Кан застеріг, що економіка країни все ще знаходиться в стані дефляції, і продовжував тиснути на центральний банк для того, аби підсилити його заходи для утримання споживчих цін від зниження. Про це пишуть у Bloomberg.
Дані звіту викликають стурбованість про перспективи вжитку в другому кварталі, коли фіскальні стимул-реакції уряду ослабнуть, стверджує Хіроакі Муто, старший економіст Sumitomo Mitsui Asset Management Co. у Токіо. Зростання рівня зарплат все ще запізнюється і досі не може узяти на себе роль "локомотиву" для економіки, говорить він.
В першому кварталі компанії, від Nissan Motor Co. до Tokyo Electron Ltd., скористалися вигодами від відродження світової торгівлі, в той же час вони розраховують на вищі доходи і витрати на виробництво і устаткування. Відновлення економіки. що підштовхується експортом, також сприяло зростанню зарплат і ринку праці. Зарплати зросли в березні - вперше за 22 міс., а співвідношення між кількістю нових робочих місць і претендентів покращувалося вже третій місяць поспіль.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас