Австрія погодилась видати Греції свою чатину кредиту у розмірі 2,3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія погодилась видати Греції свою чатину кредиту у розмірі 2,3 млрд євро

Казна та Політика
403
Австрія погодилась виплатити Греції свою частину кредиту в рамках спільної програми Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ) допомоги Афінам.
Відповідне рішення прийняв австрійський парламент. Як передає Associated Press, загальна сума коштів, які Відень надасть Афінам, становить 2,3 млрд євро, що перевищує ліміт, котрий раніше існував для країни в 2 млрд євро.
Крім того, Австрія також внесе свій вклад у формування стабілізаційного механізму Євросоюзу обсягом 750 млрд євро. Згідно із прийнятим сьогодні парламентом законопроектом, частка цієї країни в даному механізмі складе 15 млрд євро.
Всього держави ЄС зарезервують для стабілізаційного механізму 500 млрд євро, які можуть бути екстрено виділені у вигляді кредитів проблемним країнам в разі посилення боргової кризи. Ще до 250 млрд євро можуть надійти по лінії Міжнародного валютного фонду (МВФ).
При цьому йдеться не про стабілізаційний фонд з "живими" грошима, а саме про стабілізаційний механізм, який може бути активований у будь-який момент. Дія даного механізму розрахована на три роки.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас