10 звичок, які призводять до бідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 звичок, які призводять до бідності

26047
Багатство не можна прирівняти до відчуття щастя. Але саме багатство дозволяє людям відчувати себе значимими, оціненими, шанованими і впливовими! І найголовніше, багатство дозволяє бути вільним в тому, що людина робить.
Давайте поглянемо з іншого боку! Спробуємо виділити десять звичок, які призводять до бідності.
1. Відчуття жалю щододо себе.
Налаштовані на бідність люди жаліють себе і вважають, що бути багатим їм не визначено долею. Хтось жаліє себе за те, що народилася жінкою (тому що у чоловіків більше можливостей), хтось жаліє себе за повну фігуру (тому що стрункі люди отримують кращі робочі місця), хтось оплакує своє зростання, національність, колір шкіри, релігію предків, деякі люди жаліють себе за те, що досі не вийшли заміж і не одружилися, інші плачуть через обручки на безіменному пальці або через штамп про розлучення, молоді бачать джерело проблем в недосвідченості, літні - в своєму віці.
Як ви думаєте, якщо людина жаліє себе через якийсь неважливий факт і цілими днями фокусується на ньому, як чинять люди, які оточують її? Жаліти себе - це прекрасний спосіб знайти багатотонний якір, який зупинить вас на шляху особистого розвитку і забезпечить вічну бідність. Жаліти себе - це найкращий метод пошуку низькооплачуваної роботи і отримання жалюгідного існування.
2. Жадність.
Постійний пошук цінника з написом "Знижка" і магазину з транспарантом "Розпродаж", небажання платити за хорошу освіту своїх дітей (тому що вам же ніхто не допомагав), прагнення змусити співробітників власної фірми працювати якомога більше за якомога менші гроші - ось вірні ознаки того, що друга звичка бідних людей у вас вже є. Прагнення до тотальної економії - не ознака мудрості, а індикатор того, що ви відчуваєте дисбаланс прибутків і витрат і підходите до його вирішення з не того боку. Запрограмована на багатство людина готова платити за речі їх реальну вартість і щедро винагороджувати працю своїх помічників - і того ж чекає від інших.
3. Заняття справами, які ви ненавидите.
Катя ненавидить мити посуд, але ніхто не хоче допомогти їй. Іван терпіти не може гуляти з собакою, але лінується побудувати їй вольєр. Сергій Петрович скаженіє від необхідності складати квартальний звіт, але жоден з його заступників не в змозі це зробити. Ліза зневажає роботу аудитора, але лише так може платити за кредит, який взяла на придбання машини минулого літа. Всі ці люди готові до невдач і бідності - причиною тому відчуття, які у них викликає необхідність робити неприємні справи.
Ключ до порятунку від третьої звички бідної людини - робити не те, що потрібно, а те, що викликає найбільше задоволення. Лише у цій сфері ви доб'єтеся прекрасних результатів!
4. Вимір успіху грошима.
Бідна людина упевнена, що лише володіння певною сумою грошей здатне принести їй радість. Лише певна сума на рахунку в банку може дарувати їй можливість відчути щастя завдяки дизайнерському одягу, красивому особняку, подорожам, незалежності від чоловіка чи батьків або відходу з роботи. Але практика показує, що щастя так і не приходить. Успішна людина міряє щастя в одиницях, значиміших, ніж долари, рублі або юані. У чому саме - кожен вирішує для себе.
5. Витрата більшої кількості грошей, ніж можна дозволити.
Кредитні карти і усмішливі співробітники банків з радістю допоможуть вам опинитися в борговій ямі. Адже людина, яка не бажає стати успішною, не хоче зрозуміти різницю між корисним кредитом, узятим на розвиток власного бізнесу, і згубною позикою на придбання розкішної іномарки або величезного особняка.
6. Вибір миттєвої вигоди.
Бажання отримати відразу і за максимумом - одвічна властивість бідних людей. Вони не здатні зрозуміти те, що, влаштовуючись на посаду з середньою зарплатою в солідну компанію, можна через декілька років мати значно більше, ніж якщо звертати увагу лише на те, скільки ви отримаєте через місяць. Готові до невдач студенти говорять про те, що інститут лише відбирає у них час, який можна було витратити на "заробляння баришів".
7. Пхикання.
Життя тяжке? Просто жахливе? Довкруги дискримінація, корупція, хамство, кримінал - вам, нормальній людині, немає дороги до успіху? Зі всім цим погодиться кожен потенційний невдаха. Вакцина від цієї звички - креативність. Знаходите унікальні можливості боротися з пороками зовнішнього середовища, виходите переможцем із спершу невигідної для вас ситуації!
8. Порівняння себе з іншими.
Петро вважає, що він кращий від своїх однокласників, тому що єдиний закінчив восьмий клас на "відмінно". Василь упевнений, що він гірший за всіх своїх друзів, тому що єдиний не працює під час літніх канікул. Рома зневажає свого брата, тому що в того ще немає Лексуса, який вчора придбав Роман. А Олена хоче задушити свою подружку, тому що в тієї більше залицяльників. У всіх цих людей прекрасно розвинена восьма звичка невдахи - прагнення порівняти себе з іншими. Подумайте, чи потрібна ця звичка вам чи краще не допускати того, що зовнішній світ захоплює контроль над внутрішнім?
9. Вимір багатства грошима.
Істинно заможні люди не лише розірвали зв'язок між щастям і грошовими знаками (позбавившись від четвертої звички бідняків), але і перекреслили знак рівності між розміром рахунку і поняттям багатства. Справжнє багатство - це уміння залучати гроші, створювати їх на порожньому місці, організовувати новий вид бізнесу - і тоді вам не страшні ні податкові з генпрокуратурами, ні пограбування або викрадені номери кредиток. По-справжньому успішна людина не залежить від обсягів власного мішка із золотом.
10. Ізолювання себе від власної сім'ї.
Прекрасні невдахи виходять з тих, хто віддаляється від власної сім'ї, пояснюючи це небажанням її членів підтримати їх в скрутну хвилину, позичити грошей, зрозуміти, розділити переконання тощо. Вони не розуміють, що сім'я - це прекрасне джерело внутрішньої підтримки, до якого можна звернутися, коли у всіх інших сферах життя більше нічого не залишилося. Лише кохання близьких може допомогти піднятися з колін, коли не залишається жодної надії - і тоді досягається справжня велич.
І хай ваше знайомство з цими десятьма звичками обмежиться лише текстом цієї статті.
За матеріалами:
Real Trade
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас