Кабмін погодив з Єврокомісією зміни до закону про держзакупівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін погодив з Єврокомісією зміни до закону про держзакупівлі

Казна та Політика
341
Кабінет Міністрів погодив з Європейською комісією зміни до закону про державні закупівлі. Про це під час комітетських слухань щодо євроінтеграції повідомив віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко.
"Вчора (18 травня) з Єврокомісією ми погодили закон про державні закупівлі", - сказав він.
Тігіпко додав, що на розгляді Єврокомісії також знаходиться закон про ринок газу.
Як повідомлялося, 16 березня Президент Віктор Янукович ветував закон, яким Верховна Рада встановила уповноваженим органом влади з проведення держзакупівель Міністерство економіки.
Президент вважає, що прописані в законі повноваження, спосіб формування уповноваженого органу по регулюванню і координації держзакупівель при Мінекономіки суперечить Конституції і законодавству, оскільки цей орган наділяється владними повноваженнями щодо проведення держзакупівель, в той же час закон не визначає його місце в системі органів виконавчої влади, а пропонований спосіб його комплектування з представників органів виконавчої влади, парламенту і громадськості порушує принцип розділення влади.
Він сподівається, що цей закон буде доопрацьований Радою з врахуванням його пропозицій.
11 лютого Рада встановила уповноваженим органом влади щодо проведенню держзакупівель Мінекономіки.
Зокрема, парламент сконцентрував всі регуляторні і контролюючі функції по держзакупівлях в компетенції Мінекономіки, окрім розгляду скарг на дії замовника.
Для цього Рада вирішила створити спеціальний орган оскарження при Мінекономіки, причому його рішення обов'язкові для виконання учасниками держзакупівель і можуть бути оскаржені в судовому порядку.
Цей орган повинен складатися з 14 осіб, 7 з яких, як передбачено законом, представляють держоргани (у тому числі і парламент), а решта вибираються Мінекономіки з числа незалежних експертів на конкурсі (їх призначення узгоджується з деякими парламентськими комітетами).
В березні ЄС закликав Януковича ветувати цей закон.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас