Росія втрачає через поширення вірусних інфекцій 110 млрд рублів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія втрачає через поширення вірусних інфекцій 110 млрд рублів на рік

Казна та Політика
142
Економічний збиток від поширення в Росії вірусних інфекцій оцінюється в 110 млрд рублів щороку, що можна порівняти з середнім річним доходом російського міста з населенням понад 400 тисяч жителів, розповів сьогодні керівник Наукового інформаційного центру з профілактики і лікування вірусних інфекцій професор Георгій Вікулов.
Професор уточнив, що економічний збиток в Росії від вірусних гепатитів В і З перевищує 3 млрд рублів на рік. За його даними, найбільший збиток російській економіці наносять грип і ОРВІ. Так, наприклад, починаючи з 2005 року, "збитки сумарно оцінюються в понад 100 млрд рублів на рік". В той же час грип і ОРВІ займають перше місце серед інфекційних захворювань і складають від 70% до 90%, сказав він.
Вікулов вважає, що "найнадійнішим засобом захисту від грипу залишиться вакцинація, яка запобігає захворюванню в понад 80% щеплених, а також сприяє зниженню рівня захворюваності в нещеплених в два рази". Економічний ефект застосування протигрипозних вакцин в 10-20 разів перевищує витрати на щепну кампанію, підкреслив учасник конференції пастерівських інститутів.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас