Нова аварія на шахті в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова аварія на шахті в РФ

Казна та Політика
953
На Кузбасі, на вуглевидобувній шахті "Алексеевская" в місті Ленынск-Кузнецький сталась серйозна аварія, повідомили в прес-службі Головного управління МНС Росії по регіону, передає РБК.
Повідомляеться, що інцидент стався приблизно о 7 ранку за київським часом. У одному з штреків шахти стався обвал. В той момент в забої перебував 31 шахтар.
Рятувальникам вдалося вивести на поверхню 29 осіб, проте доля двох залишається невідомою.
Зазначимо, що сьогодні через сильне задимлення знов припинилися пошуково-рятувальні роботи на шахті. Як повідомляє прес-служба МНС, на даний момент прийнято рішення продовжити підтоплення аварійних ділянок шахти, оскільки пожежа під землею все ще продовжується.
Нагадаємо, 13 травня пошукові роботи на "Распадской" були припинені через підвищену концентрацію метану в шахті і загрозу вибуху. Тим часом доля 24 гірників все ще невідома.
Нагадаємо, в ніч на 9 травня в шахті "Распадская" в Кузбасі сталось два вибухи метану, в результаті яких загинуло 66 осіб. Доля 24 працівників шахти доки не відома. Всього у момент НП під землею перебувало 312 людей. В результаті інциденту були зруйновані наземні споруди.
За фактом вибухів порушено кримінальну справу за статтею "порушення правил безпеки при веденні гірських робіт, що викликають по необережності смерть двох або більше осіб". Гендиректор шахти "Распадская" Ігор Волков написав заяву про звільнення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас