НБУ: В Україні скасовано обов'язкову держреєстрацію іноземних інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: В Україні скасовано обов'язкову держреєстрацію іноземних інвестицій

Казна та Політика
1310
У зв'язку з набуттям чинності з 15 травня 2010 року змін до відповідних законодавчих актів, в Україні відміняється обов'язкова державна реєстрація іноземних інвестицій.
" З дня набуття чинності Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно стимулювання іноземних інвестицій і кредитування" №2155-VI Національний банк України припиняє державну реєстрацію іноземних інвестицій", - говориться в телеграмі Нацбанку (№13-214/2594-8235).
Згідно зі змінами, що набули чинності, іноземний інвестор може в добровільному порядку здійснити реєстрацію своєї інвестиції в місцевому органі влади.
В порядку лібералізації режиму іноземного інвестування також скасовані норми, згідно з якими іноземні інвестиції повинні здійснюватися виключно в національній валюті, і, в обов'язковому порядку, через спеціальні інвестиційні рахунки.
Крім того, законом №2155-VI скасовуються норми, якими в законодавчому порядку встановлювалася заборона на скорочення термінів виконання резидентами-позичальниками зобов'язань в іноземній валюті перед нерезидентами.
Як повідомлялося, посилення режиму інвестування і заборона на дострокове виконання зобов'язань з валютних кредитів перед нерезидентами були введені в Україні в листопаді 2009 року Законом "Про внесення змін до деяких законів України з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи". Вищезгадані норми у той час були введені з метою припинення падіння і стабілізації курсу гривні. Першою нормою обмежувалось надходження до України "гарячих" спекулятивних грошей, друга - була покликана зменшити відтік з країни валютних коштів під час істотного перевищення попиту на валюту над її пропозицією.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас