У США бізнесмени переносять офіси під землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США бізнесмени переносять офіси під землю

Нерухомість
192
В США підприємці переносять свій бізнес до субтрополісів - підземних ділових комплексів, що вважаються в умовах кризи найбільш економними для оренди складських і офісних приміщень.
Найбільший підземний бізнес-комплекс в світі, що займає територію площею понад 465 тисяч кв. м, знаходиться в Канзасі, пише The Atlantic.
Так, більше 10% промислових площ в Канзасі знаходяться під землею. Схожі субтрополіси є в Кентуккі, Пенсільванії і Теннессі.
Експерти стверджують, що на опалювання і охолодження будівель у США витрачається більше енергії, ніж на енергопостачання легкових автомобілів і легких вантажівок. "Постійна температура в підземних приміщеннях призводить до скорочення потреби в опаленні і кондиціонуванні повітря, - говорить колишній керівник напряму підземного планування в Університеті Парк Дональд Вудард. - В результаті рівень енергоспоживання внизу на 85% нижчий, ніж в будівлях на поверхні землі".
"Оскільки в підземних приміщень відсутні дах, зовнішня обшивка, підлогові покриття і традиційні опорні конструкції, вони вимагають менше енергоємних будівельних матеріалів - таких як сталь або алюміній", - зазначають в матеріалі.
Вільні площі під землею, що утворилися в результаті робіт з видобутку вапняку, почали здавати в оренду в 1960-х роках. Нагадаємо, що багато бізнесменів оцінили переваги перенесення свого бізнесу під землю в 1970-х роках, коли в США вибухнула енергетична криза.
Як повідомлялося раніше, обсяги офісних площ, що орендуються, в бізнес-центрах США збільшилися в першому кварталі цього року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 30% - до 1,242 мільйонів квадратних метрів.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас