Novartis оштрафували на 3,3 млн дол за дискримінацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Novartis оштрафували на 3,3 млн дол за дискримінацію

Казна та Політика
286
Нью-йоркский суд викрив компанію Novartis в дискримінації співробітників за статевою ознакою. Слідство довело, що в компанії жінкам менше платили, рідше просували по службі і упереджено ставились до вагітних, передає РБК із посиланням на Associated Press.
За виявлені порушення швейцарському фармацевтичному гігантові доведеться заплатити штраф у розмірі 3,3 млн дол. як компенсацію декільком десяткам жінок. Розмір компенсації кожній із жінок варіюється від 50 тис. дол. до 600 тис. дол. залежно від стажу роботи в компанії і розміру зарплати.
Як зазначається у заяві Novartis, компанія "розчарована" рішенням суду і планує подавати апеляцію.
Аналогічні звинувачення також висунуто американській Wal-Mart. Згідно з постановою суду, найбільшому в США ритейлеру загрожує багатомільярдний штраф, якщо він програє колективний позов, поданий проти нього у 2001р. Позов подали більше 100 тис. нинішніх і колишніх співробітників компанії. Wal-Mart звинувачується в тому, що чоловіки, які працюють в магазинах мережі, отримують перевагу в заробітній платі в порівнянні з жінками, що знаходяться на тих самих посадах. У позові також говориться, що жінкам в компанії рідше пропонують просування по службі, ніж їх колегам-чоловікам, і чекати підвищення їм доводиться довше.
Novartis AG - друга за розмірами в Європі фармацевтична компанія. Її штаб-квартира знаходиться в Базелі. Вона була заснована в 1996 р. шляхом злиття Ciba-Geigy і Sandoz. у 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас